пʼятниця, 28 червня 2024 р.

 


ЦИФРОГАМ ДЛЯ БІБЛІОТЕКАРІВ— це зручний інструмент для виявлення сильних сторін та прогалин у володінні професійними цифровими навичками у сфері бібліотечних послуг. Проєкт реалізувало Міністерство цифрової трансформації у співпраці із Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія» за фінансування Швеції, а також Українською бібліотечною асоціацією.

Бібліотекарі Гадяцької ТГ пройшли тести на порталі Дія.Освіта та оцінили  рівень цифрових знань і навичок для визначення області, що потребує покращення й планування подальшого професійного розвитку.

вівторок, 25 червня 2024 р.

ЖИТТЯ ЦЕ МИТЬ – УМІЙ ЙОГО ПРОЖИТИ

 



      26 червня відзначається Міжнародний день боротьби  зі зловживання наркотиками та їх незаконним обігом.  Наркоманія – складна проблема для суспільства. Однією з причин поширення наркоманії є дефіцит знань про наркотики та їх вплив на організм людини.

Фахівці КЗ «Гадяцька публічна бібліотека імені Лесі Українки» у віртуальному інформаційному повідомленні  «Наркоманія: від відчаю до надії» висвітлили питання виникнення наркоманії та причини її поширення серед молоді, незворотні соціально-біологічні наслідки вживання наркотиків, шляхи профілактики наркозалежності, переваги здорового способу життя.















пʼятниця, 21 червня 2024 р.

ПАМ’ЯТЬ ПРО ПОДВИГ

 

                                            

Щороку 22 червня день скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.  Горем і болем вона увірвалася в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

   Працівники Гадяцької публічної бібліотеки імені Лесі Українки підготували виставку - спогад «Доки ми пам’ятаємо - ми непереможні».    

   Схиляємо голову перед усіма жертвами війни в Україні в 1939–1945 роках. Вічна пам’ять і шана тим, хто сьогодні продовжує віддавати найвищу ціну за свободу України!








ПРОДОВЖУЄМО ВДОСКОНАЛЮВАТИ СВОЇ ЦИФРОВІ НАВИЧКИ #ХАБ.Цифрова_освіта

 









З 17 по 21 червня 2024 року Координатор Гадяцька публічна бібліотека імені Лесі Українки - Хаб цифрової освіти пройшла п’ятиденні онлайнові тренінги в рамках проєкту ГО Української бібліотечної асоціації «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках-Хабах цифрової освіти Полтавщини». Заняття провели тренери Регіонального тренінгового центру Полтавської ОУНБ імені І.П. Котляревського та експерти-консультанти Асоціації.

Захід відбувся за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що реалізується за фінансування Швеції, та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації України.

Дякуємо тренерам за цікавий та змістовний тренінг.

середа, 19 червня 2024 р.

"ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ В ДІЇ: ДОСВІД ЛАТВІЇ ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКИХ ГРОМАД"

 

Фахівці Гадяцької публічної бібліотеки імені Лесі Українки долучились до пілотного навчального онлайн-курсу «Вимірювання, оцінка та демонстрація впливу бібліотечних послуг. Досвід Латвії».

Онлайн-курс підготовлено на основі Програми Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ  IFLA «Вимірювання, оцінка та демонстрація впливу бібліотечних послуг» з метою   ознайомлення з інструментами, які допомагають бібліотекам оцінювати свою роботу, а також оцінювати вплив бібліотек на життя людей та суспільства в цілому.

Тренінги складалися  із трьох модулів, які  відбувалися 4, 11  та 18 червня з 9.00 до 16.00.    Спікер -  Ольга Кронберг, заступниця директора з методичної роботи бібліотеки м. Валмієра (Латвія)

Дякуємо колегам за можливість отримати новий досвід!

 





вівторок, 18 червня 2024 р.

БЕЗЦІННИЙ ПОДАРУНОК






Нещодавно Гадяцька книгозбірня поповнилася безцінним подарунком - коштовною маркою, яка присвячена 175-ій річниці з дня народження української письменниці, меценатки, перекладачки, етнографки, фольклористки, публіцистки, громадської діячки, нашої землячки Олени Пчілки, яку подарував колектив газети "Рідний край" (газета гадяцького земства).
Щиро дякуємо!

понеділок, 17 червня 2024 р.

СЕАНС СКАЙП-СПІЛКУВАННЯ

 




    14 червня 2024 року на базі Інтернет-центру Гадяцької публічної бібліотеки імені Лесі Українки та Малобудищанської та Малопобиванської сільських бібліотек відбулося чергове скайп-спілкування. Завідувач сектору Гадяцького бюро правової допомоги Ірина Калініченко надала кваліфіковану юридичну допомогу жителям громад.

пʼятниця, 14 червня 2024 р.

ТАТО – ЗАХИСНИК СВОЄЇ СІМ'Ї ТА СВОЄЇ КРАЇНИ


В третю неділю червня в Україні на державному рівні відзначається День батька. Цьогоріч День батька припадає на 16 червня. Це свято народилося з безмежної любові і вдячності до батьків. Для українців воно має особливе значення, адже безліч наших татусів сьогодні захищають нашу країну від російського вторгнення зі зброєю в руках. Внаслідок війни та вимушеної міграції багато родин досі залишаються розділеними. Саме тому День батька — чудовий привід нагадати один одному про свою любов та підтримку.

З нагоди відзначення Дня батька працівники Гадяцької публічної бібліотеки імені Лесі Українки підготували відео сюжет «Надійна опора родинного кола».

середа, 12 червня 2024 р.

ЧЕРГОВИЙ СЕАНС СКАЙП-СПІЛКУВАННЯ

 



5 червня 2024 року на базі Інтернет-центру Гадяцької публічної бібліотеки імені Лесі Українки та Лисівської сільської бібліотеки відбулося чергове скайп-спілкування. Завідувач сектору Гадяцького бюро правової допомоги Ірина Калініченко надала кваліфіковану юридичну допомогу жителям громади.

понеділок, 3 червня 2024 р.

ДІТИ УКРАЇНИ – ЖЕРТВИ ВІЙНИ

 



     4 червня світ відзначає Міжнародний день невинних дітей - жертв агресії. Однак Україна вшановує пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії.

    Пам'ятний день було встановлено постановою Верховної Ради України у 2021 році. Ця дата надає можливість звернути увагу світової спільноти на проблему агресії та насильств, з якими стикаються діти по всьому світу. Безневинні діти стають жертвами агресії, чи то фізичного, чи психологічного, чи сексуального насильства.

Матеріали використані з таких джерел:

https://www.youtube.com/watch?v=NWnCGkte5oQ

https://www.youtube.com/watch?v=ohqqu27_AVY