понеділок, 15 липня 2024 р.

КІБЕРГІГІЄНА ДЛЯ БІБЛІОТЕКАРІВ

 Сучасну людину неможливо уявити без гаджета або ноутбука. Цифрове середовище — невід'ємна частина життя кожного. Після повномасштабного вторгнення росії на територію України, українські державні установи стали однією з основних цілей ворожих хакерів.

В Хабі цифрової освіти, що діє на базі Гадяцької  публічної бібліотеки імені Лесі Українки,  відбулося заняття для бібліотекарів  «Основні поняття кібергігієни та загроз кібербезпеки», спрямоване на запобігання несанкціонованих втручань ознайомлення  з рекомендаціями щодо основ безпечного використання месенджерів  та заборони встановлення та використання месенджерів на службових комп’ютерах.

В умовах війни стало простіше скористатися вразливістю користувачів в онлайн-просторі, але варто дотримуватися правил онлайн-безпеки, залишатися пильними та обережними. Отже, розвиток цифрових навичок та компетентностей у галузі кіберзахисту завжди є актуальним.

Підвищити рівень цифрових навичок та компетентностей у сфері кібергігієни можливо шляхом проходження навчань на едьютейнмент

платформі Дія.Освіта    https://osvita.diia.gov.ua/,  де розміщено понад 20 освітніх матеріалів на зазначену тематику. Наша бібліотека є хабом цифрової освіти, де можна отримати потрібні знання безкоштовно.

#хаб_цифрової_освіти#кібербезпека#кібергігієна






Немає коментарів:

Дописати коментар