пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

ДЕМОКРАТІЯ ЧЕРЕЗ ДІЇ

 








#ХАБ_ЦИФРОВА_ОСВІТА

15 вересня щороку відзначається Міжнародний день демократії. Головною метою цього дня є привернення уваги до того, наскільки цінними для кожного громадянина є свобода думки та дотримання прав людини.

Демократія – це постійний процес самовдосконалення, самовизначення та боротьби за краще «завтра».

З нагоди Міжнародного дня демократії, фахівці КЗ «Гадяцька публічна бібліотека ім.Лесі Українки», підготували інформауційну листівку «Демократія – вільний вибір у вільному суспільстві» та провели акцію-роздум «Демократія – основа сучасної держави».

В рамках проєкту «Здобуття цифрових навичок в бібліотеках – хабах цифрової освіти» координатори Хабу ознайомили присутніх  з можливостями платформи Дія.Освіта. Де відвідувачі переглянули  освітній серіал «Демократія через дії». Серіал актуальний для тих, хто хоче бути активним громадянином у цифрову епоху, а також зрозуміти, як демократія працює на практиці в Україні XXI століття і допоможе зрозуміти як ідея демократії втілюється на практиці. Освітній серіал допоможе розібратися з тим, як працює наша держава — Україна, яка наша роль як її громадян. Ви одержите відповіді на такі питання: «На що витрачаються податки?», «Що таке демократія?», «Коли влада стає нелегітимною?», «Навіщо нам всюди потрібна доступність?». Ви дізнаєтеся та навчитеся відстоювати свої права, а також зрозумієте, як можна вирішити реальні проблеми на рівні вашого населеного пункту, області або навіть держави.

                Сьогодні Україна щодня захищає свою демократію й свободу у страшній війні з російськими окупантами.

Дякуємо кожному, хто бореться за світле майбутнє незалежної та демократичної України!

.

Немає коментарів:

Дописати коментар