пʼятниця, 8 жовтня 2021 р.

 

                                      ТВОРЦІ   ПРЕКРАСНОГО

     Щорічно у другу неділю жовтня українські діячі мистецтва  відзначають своє професійне свято – День художника України. 8 жовтня, на передодні свята,  у   Гадяцькій книгозбірні зібралися шанувальники образотворчого мистецтва, які  мали нагоду  поспілкуватися з землячкою, художницею, громадською діячкою, з активною позицією  в житті і просто незвичайною людиною - Марією Левун-Добрянською. Пані Марія є - член спілки художників.

    Народилася Марія Миколаївна в  селі Красна Лука, проживає  в Швейцарії та її маленька Батьківщина, на Гадяччині, завжди в серці нашої землячки і завжди повертає її  з далеких країв додому.

    Марія Миколаївна  не тільки малює, вона займається волонтерством, подорожує різними країнами, виступає перед учнівською молоддю, народними умільцями. Також  часто проводить доброчинні уроки радості та доброти не лише в Україні, а й за її межами. А ще дає свої роботи на аукціони у підтримку хворим чи бійцям АТО.

    Мисткиня  розповіла присутнім багато цікавого  про свій життєвий  та творчий шлях. На зустріч Марія Миколаївна привезла свою  улюблену  роботу, яку виготовила  власноруч.       

    Працівники бібліотеки підготували презентацію про творчість  художниці, яку вона прокоментувала присутнім.

    На зустрічі говорили ще про одну відому в Україні і в усьому світі  нашу землячку, художницю від Бога  - Віру Іванівну  Баринову-Кулебу. Вона  — український живописець, член Національної Спілки Художників України, Заслужений діяч мистецтв України, кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, Народна художниця України, дійсний член (академік)  Національної Академії Мистецтв України.

       Мала Батьківщина Віри Іванівни теж у Красній Луці, яку вона  щорічно відвідує. Особливо врожайним  на мистецькій ниві було літо 2020 року. Про що розповіла присутнім шанувальниця її таланту  і приятелька, вчитель,  керівник етногурту «Чорнобривці», завідувачка Хитцівського  історико-краєзнавчого музею «Перевесло» при   Хитцівському ЗЗСО І-ІІ ст. - Людмила Зубко.

Присутні переглянули презентацію про творчість  Віри Іванівни.

      Потім учасники зустрічі взяли участь у конкурсі «Веселий художник».

      В кінці зустрічі працівники бібліотеки  привітали пані Марію з святом, тепло і щиро подякували за цікавий  час проведений з нею.































      

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар