неділю, 4 червня 2023 р.

ДІТИ, ЯКІ НЕ ВИРОСТУТЬ

 

                                            

З 2014 року розпочалася російська збройна агресія на Донбасі. Уже відтоді на Сході гинули, зникали безвісти, були пораненими й травмованими невинні українські діти. Повномасштабна російська агресія 2022 року знову змусила нашу державу відчути, як це, коли безневинні діти страждають через війну. Станом на початок квітня 2023 року більше ніж 1413 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 484 дитини загинуло та понад 992 отримали поранення різного ступеню тяжкості». З окупованих територій до Росії вивезли понад 19,5 тисяч дітей, але цифра не  остаточна.

З метою гідного вшанування пам'яті кожної безневинної дитини, яка загинула внаслідок  збройної агресії рф проти України, в Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії, що вшановується у світі щорічно цього ж дня, фахівці КЗ «Гадяцька публічна бібліотека імені Лесі Українки» підготували інформ відео «Уламки дитинства».



Наслідки російської агресії в Україні весь світ пам’ятатиме ще упродовж століть. Ми ніколи не пробачимо смерті безневинних дітей, які повинні були стати майбутнім нашої держави. Ми сподіваємося, що війна незабаром закінчиться, більше не будуть гинути ні українські військові, ні мирні мешканці, ні безневинні діти. Усе буде Україна!

“Діти війни” https://childrenofwar.gov.ua/stories-of-children/  - це єдина платформа, яка надає актуальну та зведену інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни російської федерації проти України (загиблі, поранені, зниклі безвісти, депортовані), та тих, кого вдалося розшукати і врятувати. Кількісні показники щодня оновлюють правоохоронні органи.

Цей портал створено Міністерством реінтеграції разом з Національним інформаційним бюро за дорученням Офісу Президента України, як інструмент пошуку дітей, їх порятунку та визволення з місць примусового переміщення чи депортації.

Немає коментарів:

Дописати коментар