вівторок, 2 квітня 2024 р.

#Дія_цифрова_освіта

 


 

      Ми з вами перебуваємо в лавині інформації, кожні 11 секунд з’являється новий користувач Інтернету, а кількість інформації збільшується.  Вміючи розрізняти ці дві речі, факти і судження, ми можемо виявити, чи здійснюється на нас вплив. Факт – це те, що ми можемо перевірити те, що не змінюється з часом, він об’єктивний і зафіксований. А судження є суб’єктивними, показують ставлення людини до якоїсь події, явища чи до іншої людини.

      Бібліотечна професія вимагає знань, бо це ті люди, які повинні вміти все. Тому, щоб захистити себе та допомогти порадами про безпеку та медіаманіпуляції в Інтернеті, про те, як  протидіяти фейкам та  дезінформації, захистити  особисті дані, бібліотечні фахівці пройшли курс навчання на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта».

      28 березня 2024 року фахівці Інтернет-центру Гадяцької публічної бібліотеки імені Лесі Українки провели навчання з цифрової грамотності для бібліотечних працівників. Опанувавши цифрові навички з фактчекінгу та протидії дезінформації, успішно пройшовши  освітній серіал «Як захиститися від фейків і дезинформації»,  бібліотекарі отримали сертифікати.

 







Немає коментарів:

Дописати коментар