середу, 3 квітня 2024 р.

ЦІЛЮЩИЙ НАПІЙ ДЛЯ ДУШІ ТА ТІЛА

 


До Всесвітнього дня здоров’я у Гадяцькій публічній бібліотеці ім. Лесі Українки відбулося розширене засідання клубу «Панянка +» - День здоровя «Еліксир здоровя – чай». На захід були запрошені внутрішньо переміщені особи та жителі громади.

Чай смакує і має лікарські властивості. Він надає силу, живить думки. Коли холодно — зігріє, спекотно — принесе прохолоду, якщо поганий настрій — підбадьорить, коли тривога — заспокоїть.

«Випий чайку — забудеш нудьгу», — кажуть у народі, а ще чай – це відмінний продукт психологічної підтримки під час бесіди.

У традиційній українській кухні чай – травяний. Протягом століть в Україні накопичувався досвід  збирання та використання лікарських рослин, адже тільки в певний час рослина володіє всіма необхідними для лікування властивостями. Такі чаї не тільки смачні, але й дуже корисні,  допомагають зберегти  та  зміцнити здоров’я.

Сповна володіє цією наукою Любов Миколаївна Огризько, директор книгозбірні. Вона розповіла, як власноруч виготовляє авторські чаї, а також цілющі  варення, поділилася з присутніми секретами свого чародільства.

Захід завершився смачним  чаюванням та спілкуванням.













 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар