середа, 16 листопада 2022 р.

БЕЗЦІННИЙ ПОДАРУНОК

 

                              

        Гадяцькій публічній бібліотеці ім. Лесі Українки надзвичайно пощастило. Вона отримала безцінний подарунок - екземпляр ХІІ-го тому 1917 рік репринтного видання «Газета Гадяцького земства, 1906 – 1919 рр.», яка виходила у місті Гадяч Гадяцького повіту Полтавської губернії з 01 січня 1906 - до грудня 1918 року і з вересня до листопада 1919 року.

08 травня 1917 року редакторкою газети призначена українська письменниця, меценатка, перекладачка, етнографка, фольклористка, публіцистка, громадська діячка Ольга Петрівна Косач (Олена Пчілка), яка була авторкою більшості статей.

       Історія Гадяцької книгозбірні тісно пов’язана з родиною Драгоманових, зокрема, Оленою Пчілкою, яка опікувалася поповненням фондів бібліотеки новими надходженнями. Це видання знайде почесне місце в книжковому фонді бібліотеки та свого читача, що цікавляться історією Гадяцького краю.

      Безмежно дякуємо головному редактору, Голові громадської спілки «Українська культурна спадщина», директору Центру вивчення сімейної історії «Метрика» Олексію Новікову за безцінний подарунок.







Немає коментарів:

Дописати коментар