вівторок, 7 лютого 2023 р.

ПЛІДНА ЗУСТРІЧ

 

                             

6 лютого 2023 року у Гадяцькій публічній бібліотеці ім. Лесі Українки відбулися збори ініціативної групи, на яких були розглянуті питання щодо внесення елемента НКС « Гадяцька жіноча вишита сорочка» до Національного переліку елементів НКС України.

 Директор КУ «Обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Полтавської обласної ради Дмитро Соколов  ознайомив з проєктом Положення про Відкритий регіональний фестиваль-конкурс творів майстрів народного мистецтва вишивки «Гадяцька сорочка» та Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Традиція, колористика, технології та техніки виконання гадяцької жіночої вишитої сорочки як елемент нематеріальної культурної спадщини».

Методист КУ «Обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Полтавської обласної ради Олександр Князь розповів про процедурні вимоги внесення елементу НКС «Гадяцька жіноча вишита сорочка» до Національного переліку НКС.

Цікавою виявилася розповідь талановитої вишивальниці Ірини Ніженець, яка особливо захоплюється вишивкою сорочок рідного краю та глибоко вивчає їх історію.

Щиро дякуємо начальнику відділу культури і туризму Гадяцької міської ради Ларисі Труш за постійну допомогу, небайдужість, піідтримку у відродженні, популяризаціїї традицій Гадяччини.

Милували око присутніх старовинні сорочки з колекції директора Гадяцького ККЗ «Дружба» Олександра Олефіренка.

































 

Немає коментарів:

Дописати коментар