четвер, 20 липня 2023 р.

ТРЕНІНГ ДЛЯ МОЛОДІ


В рамках проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН та Міністерства цифрової трансформації України Хаб цифрової освіти Гадяцька публічна бібліотека імені Лесі Українки провів для молоді тренінг «Кібербезпека – основи захисту від інтернет шахраїв». Телефон та пошта — золоті ключики для шахраїв, які вони використовують, щоб дістатися до ваших грошей і цінної інформації.
Метою заходу було поглиблення знань та навичок користувачів у цифровізації, вдосконалення їх цифрових навичок, надати можливість жителям громади безкоштовно здобути знання з цифрової грамотності. Присутні переглянули освітній серіал «Обережно! Кібершахраї» на платформі «Дія.Освіта». Користувачі дізналися як розпізнати найпопулярніші схеми обману: заміна SIM-карти, викрадення телефону, фішинг, шахрайські дзвінки, доступ до комп’ютера тощо. Пройшовши тестування отримали електронні сертифікати.
7 бібліотек входять до мережі цифрових хабів Гадяцької громади, де можна безкоштовно отримати доступ до сайту та пройти навчання з цифрової грамотності. Бібліотекарі пройшовши онлайн-тренінг «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», отримали електронні сертифікати та надають консультації, проводять різноманітні заходи для користувачів бібліотеки щодо надання цифрових послуг.
    Бібліотека-Хаб цифрової освіти прагне, щоб кожен користувач, незалежно від віку, статі, професії отримав належний сервіс обслуговування з навчання цифрової грамотності та безкоштовний доступ до платформи «Дія. Цифрова освіта», а також консультаційну допомогу від фахівців Хабу.
    Заступниця Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголошує, що бібліотеки є ключовими партнерами проєкту «Дія. Цифрова освіта» у роботі з підвищення цифрової грамотності українців. Керівник «Проєкту підтримки Дія» Володимир Брусіловський підкреслює, що цифрова грамотність є однією з головних передумов, аби люди могли користуватися цифровими послугами, тому ПРООН у стратегічному партнерстві зі Швецією продовжить підтримувати розвиток цієї сфери. Президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація Оксана Бруй акцентує важливість використання потенціалу бібліотек як соціальних інституцій, зокрема щодо розвитку цифрових компетентностей населення України.
    «Проєкт підтримки Дія» розпочав роботу в 2021 р. і спрямований на подолання цифрового розриву між поколіннями та різними соціальними групами. Його головна мета – підвищити доступність нових цифрових рішень, щоб кожен чоловік та жінка в Україні могли користуватися електронними послугами та ніхто не залишився поза увагою.
Більше про проєкт читайте тут: https://www.undp.org/.../digital-inclusive-accessible...

Немає коментарів:

Дописати коментар