пʼятницю, 11 серпня 2023 р.

 МОЛОДЬ, ЯКА ЧИТАЄ – НЕПЕРЕМОЖНА!!!

 

Молодь – енергійна та активна частина суспільства, що не сприймає компромісів, задає тренди і є рушійною силою багатьох новацій. Творча й натхненна, енергійна і запальна, цілеспрямована до пізнання і самоствердження, любові і романтики. Саме ви, сьогоднішні ліцеїсти, студенти, молоді робітники, підприємці, науковці, скоро будете визначати шляхи розвитку країни.

З урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України – щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти, Указом Президента № 333/2021 святкування Дня молоді переноситься.               

Відтепер, з 1 січня 2022 року, День молоді в Україні щороку буде відзначатися 12 серпня. Україна відзначатиме цей день разом з усім світом в Міжнародний день молоді. 

10 серпня на Бібліотечному майданчику КЗ «Гадяцька публічна бібліотека імені Лесі Українки» відбувся Літературний пікнік «ПІД КАШТАНОМ» присвячений Міжнародному Дню молоді.

Фахівці книгозбірні разом з користувачами розкрили значення книга, як найважливішого засобу людського пізнання, важливу її роль у людському житті. Прищеплювали і виховували любов до рідної мови, до книги, як джерела знань. Залучали та мотивували до читання, пропагували книги українських та зарубіжних письменників українською мовою.

Присутні ділилися враженнями про улюблені книги, обговорювали такі теми: Що значить книга в особистому житті і житті суспільства?

Чого навчає книга? Чому потрібно читати книги?

Молодь з радістю взяла участь у конкурсах:

-Літературна естафета – склавши побажання до Міжнародного Дня молоді (використавши книжкової виставки «Читай і відпочивай»).

-Складіть пазл і відгадайте новинку бібліотеки. Учасницею була книга Роберта М Зонтага «Сканери».

Світ у 2035 році-це світ без друкованих книг. Все відскановано і оцифровано… Аж одного дня головний герой наштовхується на Книжкову гільдію, підпільну організацію учасниками якої є колишні письменники, книгарі, перекладачі, видавці та бібліотекарі.

-Відгадайте книгу за фрагментом.

З книги – футляр було озвучено цитати про книгу та побажання до свята.

-Демонстрація захоплень (хобі).

На деякий час відвідувачі перенеслися в майбутнє –  2035 рік і обговорили: Що буде з суспільством, якщо зникнуть книги, журнали, газети – всі друковані видання?

Під час заходу вигук гасла «З Міжнародним Днем молоді!» привертав увагу оточуючих і підіймав настрій.

Всі були нагороджені медалями.

 

Молодь взяла участь у виставці – рейтинг «Книжковий хіт місяця» і залишила відгуки про прочитані книги.

Дякуємо! Дякуємо Вам наші воїни за те, що надаєте нам можливість втілювати плани у життя. За те, що навчаємося, розвиваємося, малюємо читаємо…

На протязі заходу було встановлено рекорд по кількості вживання слова «КНИГА», яке прозвучало 43 рази.

Завжди цікаво проводити час, коли є класна компанія і вірний друг – книга!

Молоді люди! Бажаємо вам завжди нести по життю запал енергії, креативу, натхнення. Легко з ентузіазмом долати всі труднощі і надихати інших на круті звершення. А вірними помічниками в цьому, щоб були щастя, милосердя, скарб, роздуми, почуття, розуміння, гроші, запал, знайомства, правда, усмішки та любов.           

 

 

 
























Немає коментарів:

Дописати коментар