пʼятницю, 12 травня 2023 р.

 

НОВИНКА! ЛІТЕРАТУРНО-ХУДОЖНЄ ВИДАННЯ ЛЮДМИЛИ ОХРІМЕНКО «ОСКАР»                                                                                                    

Фахівці КЗ «Гадяцька публічна бібліотека імені Лесі Українки» підготували бібліографічний огляд за книгою Людмили Охріменко  «Оскар».                                                                                                          

Кілька слів про авторку. Народилася 11 жовтня 1961 року у місті Синельникове, Дніпропетровської області. Довгий час жила і працювала в Криму. Зараз мешкає в Харкові. Має двох дітей, заміжня. Має три вищі гуманітарні освіти. Волонтерка.                                                                                                                                                            

З 2014 року їздила з гуманітарними місіями у Луганську та Донецьку області задля допомоги добровольчим формуванням і підрозділам ЗСУ. Писати почала ще в юності, але вважала свою творчість аматорством. Війна і окупація рідного Криму стали поштовхом для активної творчості і публікацій. Вважає, що українці не вчать українську мову, вони її згадують. Нарешті прийшов час поділитися своїми спостереженнями та враженнями, користуючись щоденниками, які накопичилися за майже сорок років говорить Людмила Леонідівна.                                                                                                                                                        

В першу чергу, оригінальне оформлення обкладинки книги привертає неабияку увагу. Найкращий роман на воєнну тематику 2021 року, який отримав спеціальну відзнаку міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Численні подорожі Україною і світом, громадська, а в останні роки і волонтерська діяльність підштовхнули до  цього кроку. У книзі йдеться про долю українського офіцера – спецпризначенця, який на початку 2015 року потрапляє у полон до російських окупантів. Він мріє про втечу з першого дня неволі і робить усе для того, щоб здійснити задумане. Кого зустрів він «на підвалі»? Як віра предків допомогла йому вижити? Що сталося з його дружиною і чи зустрінеться він з коханою? Чи пробачить йому рідний син? Чи очистить душу помста? Чи гідно воїна танцювати на Київському вокзалі? Як пройти через пекло і вціліти? Ця книга про людину, чоловіка, кримського татарина, що свято вірить у силу життя.                                

Дякуємо Людмилі Леонідівні за неоціненний подарунок книги «Оскар», яка поповнила фонд бібліотеки.                                    


 Запрошуємо вас, дорогі наші користувачі до нашої книгозбірні!

























Немає коментарів:

Дописати коментар