неділя, 7 травня 2023 р.

ЗАСТЕРЕЖЕННЯ, А НЕ ТРІУМФ ПЕРЕМОЖЦІВ

 


8 травня, з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років, відзначається День пам’яті та примирення.

В цей день ми згадуємо та вшановуємо подвиг не лише тих, хто боровся з нацизмом і переміг його, а й жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

Українці зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб.

День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією.

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Однак тепер це – путінська Росія, яка говорить про «вирішальний внесок у перемогу над нацизмом росіян». Сьогодні саме РФ, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі.

Наша БОРОТЬБА ТРИВАЄ щоденно від 2014 року, і МИ НЕОДМІННО ПЕРЕМОЖЕМО, бо захищаємо рідну землю.

МІЦЬ НАШИХ ЗБРОЙНИХ СИЛ

Є ЗАПОРУКОЮ ІСНУВАННЯ УКРАЇНИ ЯК ДЕРЖАВИ!!!






Немає коментарів:

Дописати коментар