середу, 17 травня 2023 р.

НЕЗЛАМНІ НЕСКОРЕНІ

 

                                          

  До річниці виведення військових з "Азовсталі"  фахівці Гадяцької публічної бібліотеки ім. Лесі Українки пропонують переглянути відеоролик «Як з Азовсталі виходять українські військові» та фотознімки.

 Оборона заводу тривала з березня по травень. Два місяці пекла, жаху і неймовірної стійкості українців.

 Протягом 16—20 травня 2022 року оборонці міста вийшли з укриття на «Азовсталі». За словами Президента України Володимира Зеленського, до перемовин щодо виведення українських бійців з «Азовсталі» залучалися лідери Франції, Туреччини, Ізраїлю і Швейцарії, а також Генеральний секретар ООН. Після виведення українських військових, згідно з домовленостями, вони очікуватимуть на обмін.

Сам батальйон «Азов» був створений 5 травня 2014 року м. Бердянську, як і інші батальйони патрульної служби міліції особливого призначення (БПСМОП) МВС на підставі рішення Міністерства внутрішніх справ України про формування спеціальних підрозділів міліції з охорони громадського порядку із залученням до них цивільних осіб та людей, які мають досвід військової служби або пройшли прискорений, двотижневий курс підготовки при МВС.


























Немає коментарів:

Дописати коментар